Ο Κυρ. Μητσοτάκης, πριν 10 ημέρες έθεσε θέμα Mirage 2000-9 στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναγιάν…

 Ο Κυρ. Μητσοτάκης, πριν 10 ημέρες έθεσε θέμα Mirage 2000-9 στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναγιάν…

MIRAGE 2000-9 ΗΑΕ

Το DP έχει συνειδητά τονίσει, μέσω σημαντικού αριθμού δημοσιευμάτων, τη μεγάλη σημασία που θα είχε για την ελληνική αποτρεπτική αξιοπιστία, μία Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η “εμμονή” αυτή στηρίχθηκε σε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες που ήθελαν την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όχι μόνο την παρούσα, να έχει κινηθεί, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις των Εμιρατινών, μετά τη θεαματική βελτίωση των διμερών σχέσεων που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.


Σχολιάζει ο ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ένα δημοσίευμα του ιστοχώρου “Tactical Report”, έρχεται να συντηρήσει το θέμα, αναφέροντας μάλιστα ότι συνιστά “επικαιροποίηση” της υπόθεσης πώλησης των Mirage 2000-9 στην Ελλάδα, μετά την απόφαση προμήθειας και την υπογραφή σχετικού συμβολαίου με τη γαλλική Dassault Aviation, μια υπόθεση με την οποία για ευνόητους λόγους ασχολήθηκαν προσωπικά οι τελευταίοι πρωθυπουργοί της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να έθεσε το θέμα πολύ πρόσφατα, μόλις προ δεκαημέρου, στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναγιάν με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Δυστυχώς, το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα δεν είναι προσβάσιμο στο σύνολό του, καθώς αποτελεί συνδρομητική υπηρεσία στην οποία δεν κατορθώσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση.

Εμπεριέχει όμως και μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρο, άγνωστη σε εμάς μέχρι σήμερα, εάν βέβαια ισχύει. Η ηγεσία των ΗΑΕ φέρεται να έχει θέσει κάποιους όρους στην ελληνική, αν και όπως αναφέρεται, η Ελλάδα θεωρείται ως βασικός υποψήφιος για να αποκτήσει ορισμένα από τα Mirage 2000-9.

Κατά συνέπεια, το δημοσίευμα δε συνιστά απλά επιβεβαίωση ότι το ελληνικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και εκδηλωμένο επίσημα, αλλά και ότι το θέμα αυτό δεν είναι τωρινό… Το εισαγωγικό τμήμα του άρθρου που έχουμε πρόσβαση, δεν αναφέρεται στον αριθμό των αεροσκαφών, την απόκτηση των οποίων έχει αιτηθεί η ελληνική πλευρά.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *