Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ιερολοχιτών Μέσης Ανατολής

 Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ιερολοχιτών Μέσης Ανατολής

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απέτισε φόρο τιμής στους Πεσόντες που με απαράμιλλο σθένος συνετέλεσαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των νήσων της Χώρας μας στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφερόμενος ειδικά στον πρώτο Διοικητή του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε και στους συμπολεμιστές του οι οποίοι αποτελούν πρότυπο των σύγχρονων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Επεσήμανε επίσης την ποιοτική υπεροχή που προσδίδουν οι Ειδικές Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως πάντα υποστήριζε και ο Αείμνηστος Ιερολοχίτης Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας που φέτος για πρώτη φορά δεν ήταν παρών στο Ετήσιο Μνημόσυνο, και αναφέρθηκε αφενός στις διακρίσεις που επιτυγχάνει η νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε απαιτητικούς στρατιωτικούς διαγωνισμούς και αγώνες, αφετέρου στις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που οργανώνει και διεξάγει και αποτελούν πόλο έλξης για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, εταίρων και συμμάχων, ενισχύοντας την εικόνα της Χώρας μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

-Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Κιούσης ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
-Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης κ. Γρηγόριος Λέων ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων.
-Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ.
-Η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κ. Susan Geary και ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Συνταγματάρχης Ayman Alian Mahmoud ALIAN.
-Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος.
-Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών & πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.
-Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.
-Εν ενεργεία Αξιωματικοί.
-Στενοί συγγενείς των Ιερολοχιτών, η χήρα του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, η εγγονή και ο δισέγγονος του Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, η χήρα του Ιερολοχίτη Χαροκόπου και ο υιός του Ιερολοχίτη Δροσογιάννη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *