Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους με F-86E Νανόπουλος & Δεμαγκος

 Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους με F-86E Νανόπουλος & Δεμαγκος
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Βαθμός Ανθυποσμηναγός

Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού

Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

Γεννήθηκε το 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίαςστις 4 Οκτωβρίου 1956, στην 30η σειρά Ικάρων και απεφοίτησε στις 25 Σεπτεμβρίου 1959 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Τοποθετείται στην 341 Μοίρα και επιλέγεται σαν αναπληρωματικός χειριστής του Ακροβατικού σμήνους F86E ΑΚΡΟΤΙΜ από τον ιδρυτή του και πρώτο αρχηγό της Ελληνικής φλόγας επισμηναγό από την Έδεσσα Ηλία Τσαμουσόπουλο.

Μετατίθεται στην 342 ΜΑΗ όπου συγκεντρώνονται οι χειριστές του ΑΚΡΟΤΙΜ στην 114 ΠΜ.

Από τον Σεπτέμβριο του 1961 -στην επίδειξη του ΑΚΡΟΤΙΜ στο Μόναχο- συμμετέχει σαν βασικός χειριστής της Ελληνικής φλόγας.

Σκοτώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1962 κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως σχηματισμού, μαζί με τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Δεμάγκο Ιωάννη, όταν το αεροσκάφος του F-86E προσέκρουσε σε λόφο, δυτικά του αεροδρομίου της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα) και συνετρίβη.

Ο Ανθυποσμηναγός Νανόπουλος Κωνσταντίνος ήταν γιός του επίσης πεσόντα στον Ελληνοιταλικό πόλεμο αξιωματικού της Π.Α. Σμηναγού Νανόπουλου Σπυρίδωνα.

ΔΕΜΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΕΜΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Βαθμός
Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος
North American Aviation F-86E(M) Sabre
Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκε το 1934 στις Αφίδνες Αττικής.

Τον Οκτώβριο του 1956 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας (τμήμα εφέδρων χειριστών) και αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 1957 με το βαθμό του εφέδρου ανθυποσμηναγού.

Σκοτώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1962 κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως σε σχηματισμό, μαζί με τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Νανόπουλο Κωνσταντίνο, όταν το αεροσκάφος του F-86E προσέκρουσε σε λόφο, δυτικά του αεροδρομίου της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), όπου υπηρετούσε, και συνετρίβη.

http://www.pasoipa.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *