Ο Δένδιας αναβαθμίζει τα F-16 Block 50 και λύνει το πρόβλημα με τα C-130…

 Ο Δένδιας αναβαθμίζει τα F-16 Block 50 και λύνει το πρόβλημα με τα C-130…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Την επόμενη μέρα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) σχεδιάζουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τις αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης, οργανογράμματος και δημιουργίας νέου θεσμικού πλαισίου αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή να ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

Ηδη την περασμένη Τρίτη έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της ΕΑΒ από το υπουργείο Ανάπτυξης στο ΥΠΕΘΑ μέσω της κατάθεσης στο Συμβούλιο Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που φέρει τη σφραγίδα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας πρόκειται να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις προθέσεις του ως προς την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ΕΑΒ, ενώ εν συνεχεία επίκειται η σύγκληση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας για να εγκρίνει τις αλλαγές που προωθούνται, αλλά και τη νέα διοίκηση που θα κληθεί να τις υλοποιήσει.

Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και ως προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), αν και η κατάστασή τους δεν θεωρείται ιδιαίτερα αισιόδοξη. Αλλωστε η αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση φαίνεται να είναι διαφορετική σε σχέση με την ΕΑΒ, δεδομένου ότι τα ΕΑΣ θα εξακολουθήσουν να είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου κάποια στιγμή να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, πιθανόν μέσω του διαχωρισμού τους σε «καλή» και «κακή» εταιρεία, ώστε αμέσως μετά και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον να μεταβιβαστεί το management σε ιδιώτη επενδυτή.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *