Ο εντυπωσιακός “Δαίδαλος” στην άσκηση NATO Tiger Meet 2022 (Φωτογραφίες)

 Ο εντυπωσιακός “Δαίδαλος” στην άσκηση NATO Tiger Meet 2022 (Φωτογραφίες)

Ο φωτογράφος polemikiaeroporiahaf  Χρήστος Ευσταθίου βρέθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης και αποτύπωσε τις καλύτερες στιγμές του Tiger Meety 2022.

Φωτογραφίες : Χρήστος Ευσταθίου

Εντυπωσιακός είναι ο νέος διάκοσμος του T-6A Texan II (Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος») της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος είχε πτητική παρουσία και τις τρεις ημέρες και μαγνήτισε τα βλέμματα όλων!

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής – καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ’ ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Οι αποστολές υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η άσκηση «θα δώσει μια διττή και συνάμα μοναδική δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αφενός θα λάβουν μια υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» και αφετέρου θα ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και θα προωθήσουν τις μακροχρόνιες παραδόσεις της κοινότητας NATO Tiger Association».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *