Ο ΥΕΘΑ επισκέπτεται το Λονδίνο για θέματα αμυντικής τεχνολογίας

 Ο ΥΕΘΑ επισκέπτεται το Λονδίνο για θέματα αμυντικής τεχνολογίας

Νικόλαος Δένδιας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, στο Λονδίνο, όπου θα έχει επαφές, μεταξύ άλλων, με Βρετανούς αξιωματούχους, όπως επίσης με ακαδημαϊκούς και ειδικούς σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας, ενόψει της δημιουργίας του οικοσυστήματος καινοτομίας στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο κ. Δένδιας θα παραστεί σήμερα το βράδυ (8/2/2024) σε εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα, την οποία διοργανώνει, στην πρεσβευτική κατοικία, η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ομιλήτρια τη συγγραφέα Victoria Hislop.

Ακόμη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί (9/2/2024) με τη Γενική Διευθύντρια των Imperial War Museums, Caro Howell, με την οποία θα συζητήσει την προοπτική συνεργασίας με τα Πολεμικά Μουσεία της χώρας μας και την παροχή τεχνογνωσίας, ιδίως ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και της λειτουργικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση (12/2/2024) κατά τη διάρκεια πρωινού εργασίας, στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey, αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβάνεται η συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας και έρευνας, όπως και η επιχείρηση “Prosperity Guardian” στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *