Ο Ζελένσκι βλάπτει σοβαρά τις οικονομίες των κρατών… Η Ουκρανία ζητά Leopard 2 από την Ελλάδα

 Ο Ζελένσκι βλάπτει σοβαρά τις οικονομίες των κρατών… Η Ουκρανία ζητά Leopard 2 από την Ελλάδα

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα (19.1.2023) τους δυτικούς συμμάχους της, ανάμεσά τους και την Ελλάδα «να ενισχύσουν σημαντικά» τις παραδόσεις εξοπλισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον στρατό της Ρωσίας.
Η Ουκρανία έκανε την έκκληση σε 12 χώρες οι οποίες διαθέτουν άρματα μάχης Leopard 2 να της στείλουν άρματα αυτού του τύπου. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Ελλάδα.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις συμμαχικές χώρες που έχουν ήδη προσφέρει ή σκοπεύουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια, ζητώντας τους να ενισχύσουν σημαντικά τη συνεισφορά τους», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ολέκσι Ρέζνικοφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί κάλεσαν 12 χώρες, ανάμεσά τους την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Γερμανία, να προσφέρουν πιο γρήγορα στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2, διότι όπως ανέφεραν πρόκειται για: «μία από τις πιο πιεστικές και άμεσες ανάγκες» του ουκρανικού στρατού.

Η έκκληση αυτή γίνεται μία ημέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο της ομάδας επαφής για την Ουκρανία. Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία και έχει ως στόχο να συντονιστεί η συνέχιση της παροχής βοήθειας στο Κίεβο.

Δείτε περισσότερα 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *