Όλα τα ελικόπτερά είναι ασφαλή και σε άλλες μονάδες – Τα υπόλοιπα στη Βουλή Των Ελλήνων ?

 Όλα τα ελικόπτερά είναι ασφαλή και σε άλλες μονάδες – Τα υπόλοιπα στη Βουλή Των Ελλήνων ?

Μεγάλη αναστάτωση στο ΓΕΣ έχουν προκαλέσει τα τελευταία δημοσιεύματα για τα επιθετικά ελικόπτερα που είχαν παραμείνει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες “τα ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή αεροδρόμια και επιχειρούν κανονικά σε οποιαδήποτε αποστολή”. Αυτό μας απάντησαν πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε επικοινωνία που είχε το polemikiaeroporiahaf για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για ορισμένο αριθμό  εγκλωβισμένων ελικοπτέρων σε πλημμυρισμένα υπόστεγα  σε μεγάλο βαθμό.

Πολλά τα ερωτηματικά λίγες οι απαντήσεις…

Σε ερώτησή μας για το εάν έχουν μεταφερθεί όλα τα ελικόπτερα σε άλλες μονάδες, μας ενημέρωσαν πως όλα έχουν μετασταθμεύσει εδώ και ημέρες και είναι ασφαλή. Όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά το περιβόητο “βυθισμένο” Apache (που εμφανίστηκε σε φωτογραφίες), απογειώθηκε κανονικά για την μεταστάθμευσή του. Όσων αφορά τα δημοσιεύματα μπαλονιών και δυτών, αυτό δεν υπήρξε ποτέ… Υπήρχαν όμως “βυθισμένα” ελικόπτερα στα υπόστεγα ?… Όλα είναι ασφαλή και σε άλλες μονάδες.

Αυτό που μας πληροφορήσαν είναι ότι όλα είναι καλά, χωρίς όμως να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το αν έχουν υποστεί ζημίες τα ελικόπτερα που είχαν “μισό-βυθιστεί”. Είναι και το κυριότερο θέμα που θα απαντηθεί στη Βουλή των Ελλήνων αφού έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για το τι συμβαίνει με τις εγκαταστάσεις και τα ελικόπτερα που ήταν εκεί…εν αναμονή απαντήσεων από το ΥΠΕΘΑ όπως μας ενημέρωσαν.

Όσων αφορά τις εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί ζημιές, άγνωστο το μέγεθος…  Θα επανασχεδιαστεί από τους Επιτελείς στο “Τί μέλλει γενέσθαι”

Στο αν υπήρξαν δύτες και μπαλόνια “δεν είναι το σημαντικό” Το σημαντικό είναι ότι δεν πήραμε ποτέ απάντηση στο αν όλα τα ελικόπτερα είναι σε πτήσιμη κατάσταση και δεν έχουν υποστεί ζημιές. Το θέμα δεν φαίνεται να έχει λήξει, αφού ακόμη δεν υπάρχει η επίσημη δημόσια απάντηση του ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *