Ολοκλήρωση της Πολυεθνικής Άσκησης «FALCON LEAP – 23» [pics]

 Ολοκλήρωση της Πολυεθνικής Άσκησης «FALCON LEAP – 23» [pics]

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «FALCON LEAP – 23», που ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων από συνολικά 13 Χώρες.

Η «FALCON LEAP – 23» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες. Διοργανώνεται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της Επιχείρησης «MARKET GARDEN» και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση με προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

● 1 Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ), 1 Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), καθώς και 1 Ομάδα Επιθεώρησης Ρίψης Εφοδίων (Support Inspection Rigger Team) του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

● 1 Ομάδα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ.
● 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος (Α/Φ) C-130 και ανάλογο προσωπικό υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης φορτίων καθώς και αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης, στο πλαίσιο εκτέλεσης αεραποβατικών επιχειρήσεων, ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επετειακό άλμα.

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *