Ολοκλήρωση του Ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

 Ολοκλήρωση του Ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) με το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΣΑΜΟΣ, το οποίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στον ΘΕΠ, ο οποίος διήρκησε από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 έως την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, εκτελέστηκαν γυμνάσια και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της πρακτικής εν πλω εκπαίδευσης και της απόκτησης ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς (ΔΥ). Επιπρόσθετα, οι ΔΥ συμμετείχαν σε εθιμοτυπικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 83ης Επετείου για τη Βύθιση του Καταδρομικού ΕΛΛΗ στη νήσο Τήνο.

Το Α/Γ ΣΑΜΟΣ κατέπλευσε διαδοχικά στους λιμένες Χάιφα Ισραήλ, Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Κατάνια Ιταλίας, Κέρκυρας, Τήνου και Μήλου, ενώ συμμετείχαν 143 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, 46 Δόκιμοι της 42ης Σειράς και 97 Δόκιμοι 43ης Σειράς, καθώς και 5 σπουδαστές έτερων Στρατιωτικών Σχολών.

Κατά το διάστημα που το Α/Γ ΣΑΜΟΣ παρέμεινε εν όρμω στον λιμένα Κατάνιας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας Ιταλών ΔΥ, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου. Αντίστοιχα, στον λιμένα Χάιφας, αντιπροσωπεία ΔΥ της ΣΜΥΝ πραγματοποίησε επίσκεψη σε Ισραηλινή Κορβέτα τύπου SAAR 5.

Ανεξάρτητα με τον παραπάνω πλου, κατά τη διάρκεια θέρους, εκατόν πενήντα τρεις (153) Δόκιμοι Υπαξιωματικοί επέβησαν σε Φρεγάτες (Φ/Γ) του Αρχηγείου στόλου στο πλαίσιο επιχειρησιακών αποστολών, προς εξάσκηση επί των αντικειμένων της ειδικότητάς τους και απόκτηση ναυτικής εμπειρίας.

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *