Παράδοση – Παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ (Φωτορεπορτάζ)

 Παράδοση – Παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ (Φωτορεπορτάζ)

Στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Υπουργού από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον κ. Νικόλαο Δένδια.

Επίσης ανέλαβαν καθήκοντα Υφυπουργών Εθνικής Αμύνης οι κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ανέφερε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής:

«Ξεκινώ λέγοντας ότι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι κύριε Υπουργέ, κύριοι Υφυπουργοί που είστε εδώ μαζί μας. Θα πω δυο λόγια πρώτα και στο τέλος θα καταλήξω με τις ευχές προς εσάς.

Καταρχάς ξεκινώντας ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όταν παραδίδοντας την Κυβέρνηση στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση μού έκανε την τιμή να με προτείνει για Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ευχαριστώ την κυρία πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι και εκείνη συμφώνησε με αυτό. Και βεβαίως ευχαριστώ τον κ. Σαρμά για την τελική αποδοχή της πρότασης αυτής να είμαι την περίοδο αυτή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παρέλαβα το Υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο και αυτό οφείλεται στην προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τις οδηγίες του κυρίου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των κυρίων Αρχηγών των Κλάδων.

Και στην περίοδο αυτή προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τη στρατηγική που είχε τεθεί, το όραμα που είχε τεθεί και να μπορέσουμε να προσθέσουμε κάποια στοιχεία σε αυτό.

Το περιβάλλον ασφαλείας είναι εξαιρετικά προκλητικό, κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι έκτακτο και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να εγγυηθούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε τι του έκτακτου.

Το δείξανε από το 2019 και μετά στην αντιμετώπιση κάθε κρίσης. Στην αρχή με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, στη συνέχεια με τη συνδρομή τους στον Covid, στη συνέχεια με τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας στο Αιγαίο, στη συνέχεια και μπορώ να συνεχίσω να λέω για ώρες.

Το υψηλό επίπεδο των στελεχών Πολιτικού και Στρατιωτικού προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγγυάται το αποτέλεσμα αυτό.

Εμείς την περίοδο αυτή, εγώ την περίοδο αυτή εδώ στο Υπουργείο προσπάθησα να διαχειριστώ κάποια θέματα, εκτιμώ ότι όλα πήγαν εξαιρετικά. Και φτάσαμε στη σημερινή ημέρα.

Είναι μεγάλη η χαρά μας που παραδίδουμε σε έναν παλιό γνώριμο του Υπουργείου, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διατελέσει και παλιότερα Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείτο την τελευταία τετραετία με το δεύτερο πυλώνα της Εθνικής Άμυνας, τη διπλωματία.

Δείτε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *