Παρουσία ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης και τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

 Παρουσία ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης και τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 111η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης και τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.


Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ως εκπροσώπου του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.

Παρόντες ήταν από πλευράς της στρατιωτικής ηγεσίας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ. Επίσης παρόντες ήταν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (I) Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/ΕU-HQ Aντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Μετά τη Δοξολογία, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε τα εξής:

«Χρόνια πολλά και καλά, με ευχές για όσες και όσους φέρουν το όνομα του Μυροβλήτου Αγίου Δημητρίου. Θα ήθελα επίσης να πω ότι η επέτειος της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τις νικηφόρες λόγχες του Ελληνικού Στρατού, είναι πάντα μία σημαντική μέρα.

 

Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων. Εγκιβωτίζει, έχει ενσωματώσει, τα σημαντικότερα πνευματικά ρεύματα της Ελλάδας και της Χερσονήσου, ιδιαίτερα μάλιστα το πολύ σημαντικό πνευματικό οικοδόμημα της ύστερης Βυζαντινής περιόδου. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν, η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα και εύχομαι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ακριβώς για αυτό το λαμπρό της μέλλον.

 

Χρόνια πολλά!

 

Σας ευχαριστώ».

 

Πριν τη Δοξολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Γιωργάλλα, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Μετά τη συνάντηση, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τη Μακεδονία και Θράκη, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, να υποδεχθώ εδώ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για τη Μακεδονία και Θράκη, τον φίλο μου Υπουργό Αμύνης της Κύπρου.
Ήταν πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία ανασκόπηση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Όπως ξέρετε, η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, είμαστε στην περίμετρο της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντίληψη και μια αμοιβαία κατανόηση.

Προσβλέπουμε με ελπίδα ότι θα μπορέσει η κρίση αυτή να αντιμετωπισθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ελλάδα έχει πάρει και δια χειλέων του Πρωθυπουργού μια σαφέστατη θέση στη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η τρομοκρατία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι σφαγές των αμάχων, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές.

Και έχουμε επίσης σταθερά πει ότι η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και ιδίως εναντίον των αμάχων του Ισραήλ, υπηρετούν κατά το χειρότερο τρόπο την παλαιστινιακή υπόθεση και τις νόμιμες επιδιώξεις του παλαιστινιακού λαού.

Και πάλι χάρηκα πάρα πολύ Μιχάλη που σε είδα σήμερα στη Θεσσαλονίκη και περιμένω να τα πούμε σύντομα στην Αθήνα».

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσε το Γ’ Σώμα Στρατού, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *