Σαν σήμερα 18/7 η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί πέντε Αεροπόρους

 Σαν σήμερα 18/7 η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί πέντε Αεροπόρους

Σαν σήμερα τα γεγονότα στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι Πεσόντες Αεροπόροι της Ελληνικής Πολεμική Αεροπορίας.

Σαν Σήμερα στις 18/07/1961

Στις 18 Ιουλίου 1961, ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Χασάπης έχασε τη ζωή του λόγω προσκρούσεως και συντριβής του αεροσκάφους του F-84F στους πρόποδες του όρους Όσσα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως.

Στις 18 Ιουλίου 1951, ο Ίκαρος Κωνσταντίνος Καταβολός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως, λόγω πρόσκρουσης και συντριβής του αεροσκάφους του Spitfire σε ύψωμα της πε­ριοχής Μελιτίνης Λακωνίας.

Στις 18 Ιουλίου 1944, ο Σμηνίας Εμμανουήλ Γαληνός έχασε τη ζωή του όταν εκτελώντας βυθίσεις κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής ασκήσεως, το αεροσκάφος του Oxford προσέκρουσε σε τηλεφωνικά σύρματα και έπεσε στο έδαφος, κοντά στο αεροδρόμιο Χηνύ της Νότιας Ροδεσίας.

Σαν Σήμερα στις 18/07/1940,  ο Ίκαρος Δημήτριος Κουτράκος και ο Ίκαρος Στυλιανός Στεργιόπουλος έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως στη Ραφήνα Αττικής.

Σαν Σήμερα στις 18/07/1921
Πραγματοποιείται στο Εσκί Σεχίρ επιδεικτική πτήση από οκτώ αεροσκάφη του ομώνυμου Αεροπορικού Τομέα, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής ηθικών αμοιβών σε αξιωματικούς και οπλίτες της Στρατιάς που είχαν διακριθεί στο πεδίο της μάχης. Παράλληλα, δύο αεροσκάφη (Breguet και Spad) εκτελούν διαδοχικά αντιαεροπορική περιπολία πάνω από τις φίλιες και τις εχθρικές προφυλακές.

Σαν Σήμερα στις 18/07/1920
Συγκροτείται από προσωπικό και αεροσκάφη της Στρατιωτικής και Ναυτικής Αεροπορίας το Μικτό Αεροπορικό Απόσπασμα Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο της ανασύνταξης των ελληνικών δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *