Έρχονται “οι φονιάδες” του Πολεμικού Ναυτικού !

 Έρχονται “οι φονιάδες” του Πολεμικού Ναυτικού !

Greece Hellenic Navy MH-60R

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μετά από ανεξήγητη ολιγωρία του Πολεμικού Ναυτικού, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παραλαβή των πρώτων «φονιάδων των υποβρυχίων», που μαζί με τα υποβρύχια type 214 κλάσης Παπανικολής, θα αποτελέσουν τα assets για την υπεροχή σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.


Ήταν 10 Δεκεμβρίου 2021 όταν η κατασκευάστρια εταιρεία των ελικοπτέρων MH-60R ή ROMEO όπως έχει επικρατήσει να τα αποκαλούμε, απέδωσε λογιστικά το πρώτο από τα πρώτα τρία ελικόπτερα προς το Πολεμικό Ναυτικό. Στις 12 Δεκεμβρίου δημοσιεύαμε στο enikos.gr φωτογραφία από τον πρώτο «φονιά» βαμμένο στα χρώματα του ΠΝ.

Κι όμως, μόλις πέρυσι τον Φεβρουάριο άρχισαν να κινούνται οι διαδικασίες για την αποστολή στις ΗΠΑ κι εκπαίδευση των πρώτων πιλότων και τεχνικών και την έναρξη των εργασιών στην φωλιά της ελικοπτέρων του ΠΝ, στο Κοτρώνι.

Από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα ελικόπτερα μπήκαν σε καθεστώς μακράς αποθήκευσης ενώ γενικώς προβάλλονταν δικαιολογίες ότι υπήρχαν κάτι εκκρεμότητες για να παραδοθούν. Για το ερώτημα ποιοι έφταιγαν, οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν όλοι και κανείς. Ορισμένοι θεωρούν ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για την ανεπίτρεπτη ολιγωρία. Ωστόσο αυτά είναι θέματα που οφείλουν να τα εξετάσουν αρμόδιοι για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε λόγω της απουσίας σχεδιασμού διασπάθιση δημόσιο χρήματος.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις, πλέον, μετά από αρκετές παλινωδίες οι ιπτάμενοι κι οι τεχνικοί έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, οι απαραίτητες εργασίες για την υποδοχή τους στα υπόστεγα του ΠΝ επίσης έχουν ολοκληρωθεί και μένει πλέον να βρουν οι Αμερικανοί διαθέσιμα μεταγωγικά για να τα φέρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr προκρίνεται η μεταφορά των δύο με ένα C-7 και το ένα να ακολουθήσει με ξεχωριστή πτήση αμέσως μετά. Εκτιμάται ότι ως το τέλος του Φεβρουαρίου τα πρώτα 3 ελικόπτερα θα έχουν έρθει.

Δείτε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *