ΠΟΛΩΝΙΑ : “Απογειώνει” όλη την Πολεμική της Αεροπορία από αυτοκινητόδρομο…

 ΠΟΛΩΝΙΑ : “Απογειώνει” όλη την Πολεμική της Αεροπορία από αυτοκινητόδρομο…

Παρόμοιες ασκήσεις απο-προσγειώσεων και εξυπηρέτησης Μαχητικών Αεροσκαφών πέραν της Πολωνίας, πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες όπως η Φιλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστρία η Σουηδία και άλλες.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν το έχει πράξει καμία φορά έως τώρα, αν και “στα χαρτιά” έχει προβλεφθεί το συγκεκριμένο σενάριο σε περίπτωση ανάγκης…

Η Πολωνία θα το επιχειρήσει με το σύνολο της Πολεμικής της Αεροπορίας

Όπως δημοσιεύει το theaviationist … Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πολωνική Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η πολωνική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει σε εκπαίδευση απο-προσγειώσεων και εξυπηρέτησης μαχητικών αεροσκαφών σε αυτοκινητοδρόμους (γνωστή ως DOL – Drogowy Odcinek Lotniskowy – η οποία μεταφράζεται ως σε Airbase Road Section). Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση θα γίνει με F-16 Block 52, και είναι η πρώτη φορά που θα γίνει με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους…

Η άσκηση, ονομάζεται ROUTE 604, έχει σχεδιαστεί για τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή πτητικών λειτουργιών με τη συμμετοχή δημόσιων δρόμων. Ο γενικός στόχος είναι να επιτραπεί στις πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τακτική  σε περίπτωση που οι Αεροπορικές βάσεις τους απειληθούν ή βληθούν από εχθρικές ενέργειες .

Η άσκηση,θα περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία αεροπορικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των MiG-29 Fulcrums , Su-22 Fitters, C-130, C295Ms και M-28, καθώς και των M-346 Masters . Αυτό, πρακτικά, μεταφράζεται σε εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας στο σύνολό της – με την 1η και τη 2η Πτέρυγα Τακτικής Αεροπορίας, την 3η Πτέρυγα Αερομεταφοράς και την 4η Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας να συμμετέχουν όλες οι μοίρες στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, στην όλη επιχείρηση θα συμμετέχει και όλο το απαραίτητο επίγειο προσωπικό, JTAC, διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και μονάδες ΜΠ και Εδαφικής Άμυνας.

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2023 και πρόκειται να περιλαμβάνει ένα τμήμα 3 χιλιομέτρων της οδού Voivodeship αρ. 604 μεταξύ Ruskowo και Przeździęk Wielki (τμήμα δρόμου που συνδέει τη Nidzica με το Wielbark).

Πηγή : theaviationist.com

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *