Προσωπικό και Μέσα των ΕΔ που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα

 Προσωπικό και Μέσα των ΕΔ που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα

© polemikiaeroporiahaf

12.420 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια.

Κατόπιν διαταγών και οδηγιών του ΓΕΕΘΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών την 28η Αυγούστου 2023, επιχειρούν συνολικά 6 Α/Φ CL-215, 4 Α/Φ CL-415, 13 Α/Φ PZL και 3 Ε/Π CHINOOK στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη – Δαδιά σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιχειρούν προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΑΔΙΑΣ:

● 90 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

● 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» των 10 ατόμων (σύνολο 20).

● 8 Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

● Διάθεση 1 Αρματοφορέα για την μεταφορά Ειδικού Πυροσβεστικού Οχήματος JUMBO TRACK MULTI στο μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς.

 

ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ – ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

● 2 Προωθητές Γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

 

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις για σήμερα 28 Αυγούστου 2023, συνδράμουν στην πρόληψη πυρκαγιών με εκπομπή συνολικά 124 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (744 άτομα με 372 οχήματα) και 7 πυροφυλακίων (42 άτομα με 21 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 786 ατόμων και 393 οχημάτων, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας.

 

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

 

● Εκπομπή 70 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (420 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

 

● Εκπομπή περιπόλων για ασφάλιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων μέχρι 5 – 10 χιλιόμετρα περιμετρικά αυτών σε όλη την επικράτεια.

 

● Εκπομπή επιπλέον περιπόλων για έλεγχο δρομολογίων στους ορεινούς όγκους του Έβρου και της Ροδόπης, από προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών.

 

● Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

 

● Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

 

● Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

 

● Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *