Έτοιμα να αναλάβουν Readiness οι “Ριπές” της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

 Έτοιμα να αναλάβουν Readiness οι “Ριπές” της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα νεοαποκτηθέντα Rafale της 332 Μοίρας έτοιμα “για το  κυνήγι του Αιγαίου…!

Ρεπορτάζ Γ.Σ HELLAS JOURNAL

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο readiness των γαλανόλευκων «ριπών», μετά το «πράσινο φως» της επιχειρησιακής αξιολόγησης που έγινε σε ιπταμένους και μηχανικούς, αλλά και στο σύνολο της 332 Μοίρας «Γεράκι» η οποία επανέρχεται δυναμικά με αυτό το κάτι παραπάνω, όπως συνηθίζουν να λένε οι πιλότοι της Μοίρας.


Κι αυτό ακριβώς είναι οι δύο λέξεις που φέρνουν την μεγάλη διαφορά στον ουρανό του Αιγαίου. Game Changer!

Η Initial Operation Capability φέρνει στον τακτικό σχεδιασμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και τα Rafale F3R, ώστε να τοποθετηθούν στον «κύκλο» των αεροσκαφών επιφυλακής και οι «ριπές» να φορτωθούν με τους Mica & τους Meteor για να φρουρούν τις εναέριες Θερμοπύλες.

Βεβαίως όπως εξηγούν οι γνώστες το πρώτο readiness θα ρθει εκεί που η Άγκυρα δεν το περιμένει, με την Πολεμική Αεροπορία να εκπέμπει το μήνυμα που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή.

Είτε από την πάλαι ποτέ αποκλειστική φωλιά των Mirage 2000, την Σκύρο, είτε από την μητρική αεροπορική βάση της Τανάγρας, ιπτάμενοι, μηχανικοί και πλατφόρμες θα βρίσκονται στην ετοιμότητα που απαιτεί η επιφυλακή, δηλαδή των πέντε ή των δυο λεπτών.

Και στην περίπτωση που απαιτηθεί η απογείωση των Rafale, μετά την είσοδο αγνώστων ιχνών εντός του FIR Αθηνών, οι Τούρκοι ιπτάμενοι ας μην έχουν ελπίδα πως αυτά θα βρεθούν στην λεγόμενη ώρα έξι τους.
Πρώτον γιατί σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο λόγω των συστημάτων που διαθέτουν τα προηγμένα αεροσκάφη 4,5 γενιάς. Το readiness των Rafale έχει σκοπό τον εμπλουτισμό της «βιβλιοθήκης» με τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται ώστε τόσο τα Rafale όσο και οι αεροπόροι που τα πετούν, να γίνουν ακόμη πιο έμπειροι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που καθημερινά συνηθίζει ν’ ανεβάζει τους τόνους στον ουρανό του Αιγαίου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *