Ρώσικο δημοσίευμα επικαλείται κατάρριψη τουρκικού F-16… Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή!

 Ρώσικο δημοσίευμα επικαλείται κατάρριψη τουρκικού F-16… Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή!

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ελλάδα διεξάγει ασταμάτητα στρατιωτικές ασκήσεις. Άλλοτε ανεξάρτητα, άλλοτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και άλλοτε με μια ομάδα υποστήριξης, η οποία αναπτύχθηκε κατά περίσταση σε μια κοινή εχθρότητα προς τους Τούρκους.

Πρόκειται για την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Αρμενία. Ο κύριος λόγος για τη δημιουργία μιας τέτοιας εκπληκτικής συμμαχίας ήταν τα σχέδια της Άγκυρας για ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε μια αμφισβητούμενη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και οι παραδοσιακές απειλές κατά της Κύπρου.

Και οι Αιγύπτιοι ενεπλάκησαν και επειδή έχουν τα δικά τους συμφέροντα στη Λιβύη, τα οποία διασταυρώνονται με τα τουρκικά.

Σε γενικές γραμμές, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ υποστηρίζεται στο Κάιρο, ενώ η Τουρκία στέλνει drones στους αντιπάλους του.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεών τους, οι Έλληνες παραλίγο να καταρρίψουν ένα τουρκικό F-16 πάνω από το Αιγαίο. Ο Τούρκος πιλότος μόλις εκτελούσε αποστολή πτήσης του ΝΑΤΟ και η ελληνική αεράμυνα στο νησί της Κρήτης τον «ανέδειξε» με το ραντάρ του συστήματος καθοδήγησης S-300. Και πάλι «ποιητικές» απειλές θανάτου έπεσαν βροχή στην Αθήνα.
Και τώρα οι Έλληνες, μαζί με τις αιγυπτιακές ειδικές δυνάμεις, εξασκούνταν στην προσγείωση (και με ελεύθερη πτώση) και «κατά λάθος» προσγειώθηκαν στη Λέσβο και τη Σάμο, πετώντας και εκεί τεθωρακισμένα.

Δείτε περισσότερα

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *