Η USAF αποσύρει το RQ-4 Global Hawk έως το 2027

 Η USAF αποσύρει το RQ-4 Global Hawk έως το 2027

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk έως το τέλος του 2027.

Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν σε επιστολή της USAF προς τη Northrop Grumman, την οποία έλαβε η Breaking Defense.

Η επιστολή ανέφερε ότι ο τρέχων στόλος των RQ-4 θα φτάσει στο τέλος της ζωής του το 2026. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της USAF διευκρίνισε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να κλείσει τις λειτουργίες του RQ-4 το οικονομικό έτος 2027.

Η επιστολή αφορά το RQ-4 Block 40, την τελευταία τροποποίηση του αεροσκάφους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν περαιτέρω αναβαθμίσεις σε αυτό κι έτσι αποφάσησε να το αποσύρει .

Το RQ-4 είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου ύψους, με μεγάλη αυτονομία που τέθηκε σε υπηρεσία το 1998 και παρέμεινε ένα από τα κύρια αεροσκάφη επιτήρησης και αναγνώρισης για την USAF.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 1.360 κιλά (3.000 λίβρες) ωφέλιμου φορτίου και να παραμείνει στον αέρα το μέγιστο έως και 30 ώρες.

Τον τύπο έχουν αποκτήσει επίσης η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, ενώ δύο αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί στη NASA για δοκιμές σε μεγάλο ύψος.

Πηγή : https://www.aerotime.aero

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *