Σαν σήμερα 2/12 στην Αεροπορική Ιστορία

 Σαν σήμερα 2/12 στην Αεροπορική Ιστορία

Gloster Glaliatoz Mk II

2/12/1940 – Έφθασαν στην Αεροπορική Βάση Ελαυσίνας οι ενισχύσεις που είχε αποστείλει η RAF για την Ελληνική Αεροπορία Διώξεως. Παρελήφθησαν οκτώ αεροσκάφη Gloster Glaliatoz Mk II της 112 Βρετανικής Μοίρας (αργότερα προστέθηκαν και άλλα έξι), τα οποία όμως είχαν χρησιμοποιηθεί επί μακρόν, ενώ υπήρχαν πολλές ελλείψεις σε ανταλλακτικά.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1918

O Λοχίας Νικόλαος Θωμάκος έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη αποστολή, κοντά στο νησί της Άνδρου.

Σαν Σήμερα στις 02/12/1917
O Σημαιοφόρος Ιωάννης Λογιάδης, ο Σημαιοφόρος Βασίλειος Σακετόπουλος και ο Δίοπος Γεώργιος Οικονόμου έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο Bristol, στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με άλλο κοντά στο αεροδρόμιο της Θάσου και συνετρίβη στο έδαφος.

Σαν σήμερα στις 02/12/1931
Η Σχολή Αεροπορίας (μετέπειτα Σχολή Ικάρων), άρχισε τη λειτουργία της με τον επίσημο τίτλο Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση Τατοΐου.

Σαν σήμερα στις 02/12/1917
Ο Σημαιοφόρος Ιωάννης Λογιαδής, ο Σημαιοφόρος Βασίλειος Σακετόπουλος και ο Δίοπος Γεώργιος Οικονόμου κατά την επιστροφή τους από διατεταγμένη πολεμική αποστολή στην περιοχή της Καβάλας με αεροπλάνο Bristol, βρήκαν τον θάνατο κοντά στο αεροδρόμιο της Θάσου, όταν το αεροπλάνο τους συγκρούστηκε με άλλο ελληνικο.

Πηγή: http://www.haf.gr/el/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *