Σαν σήμερα 3/8 δύο Αεροπόροι χάνουν την ζωή τους

 Σαν σήμερα 3/8 δύο Αεροπόροι χάνουν την ζωή τους
Ανθυποσμηναγός (Ι) Λάμπρος Χρονόπουλος
Ανθυποσμηναγός (Ι) Λάμπρος Χρονόπουλος

Στις 3 Αυγούστου 1964, ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Λάμπρος Χρονόπουλος έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του, τύπου F-84F, προσέκρουσε σε ανάχωμα, έξω από το διάδρομο προσγειώσεως της 115 Σμηναρχίας Μάχης.

Γεννήθηκε το 1938 στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας.

Τον Απρίλιο του 1959 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας και αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1962 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Στις 3 Αυγούστου 1964, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως, το αεροσκάφος του, τύπου F-84F, προσέκρουσε σε ανάχωμα, έξω από το διάδρομο προσγειώσεως της 115 Σμηναρχίας Μάχης (Σούδα), με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ενώ ο χειριστής έχασε την ζωή του μετά επτάωρο από εγκαύματα τρίτου βαθμού.

 

Στις 3 Αυγούστου 1928, ο Λοχαγός Δημήτριος Σαμαρτζής και ο Λοχαγός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος Breguet-19, κατέπεσε λόγω απώλειας στηρίξεως στο έδαφος.

 

Γεννήθηκε το 1898 στο Ναύπλιο.

Τον Οκτώβριο του 1916 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 1919 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού και το Νοέμβριο μετατέθηκε στο Αεροπορικό Σώμα Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε ως οδηγός αεροπόρος.

Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις της Μικράς Ασίας, μετά την λήξη των οποίων μετατάχθηκε οριστικά στην Αεροπορία με τον βαθμό του Υπολοχαγού.

Έχασε την ζωή του κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσεως πάνω από το αεροδρόμιο Τατοΐου στις 3 Αυγούστου 1928, όταν το αεροσκάφος Breguet-19, στο οποίο επέβαινε ως χειριστής με παρατηρητή τον Λοχαγό Σαμαρτζή Δημήτριο έπεσε στο έδαφος λόγω απώλειας στηρίξεως.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *