Σαν σήμερα αιχμαλωτίζεται ο Σμηναγός της 336 Μοίρας Σπ. Διαμαντόπουλος

 Σαν σήμερα αιχμαλωτίζεται ο Σμηναγός της 336 Μοίρας Σπ. Διαμαντόπουλος

Σπυρίδων Διαμαντόπουλος – 336 ΕΒΑ

Σαν σήμερα στις 09/11/1943

Σμηναγός Σπ. Διαμαντόπουλος
Σμηναγός Σπ. Διαμαντόπουλος

Σαν σήμερα στις 09/11/1943 τέσσερα Hurricane της 336 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως προέβησαν σε δύο διαδοχικές επιθέσεις.

Στο πλαίσιο της απόφασης της Βρετανικής Διοίκησης να επαναληφθούν οι επιχειρήσεις του Ιουλίου στην Κρήτη («Sociable»), τέσσερα Hurricane της 336 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως προέβησαν σε δύο διαδοχικές επιθέσεις σε αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών κοντά στο Ηράκλειο.

Ένας από τους χειριστές και συγκεκριμένα ο Διοικητής της Μοίρας Σμηναγός Σπ. Διαμαντόπουλος κατά τη διέλευσή του πάνω από το στόχο, δέχθηκε πλήγμα αντιαεροπορικού πυροβόλου, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί αναγκαστικά.

Το αεροπλάνο συνετρίβη, αλλά ο Διαμαντόπουλος, επέζησε και αιχμαλωτίστηκε, καταλήγοντας στο στρατόπεδο Stalag Luft III της Γερμανίας.

The post Σαν σήμερα ο Σμηναγός Σπ. Διαμαντόπουλος αιχμαλωτίζεται appeared first on ArmyNow.Net.

Σαν σήμερα στις 09/11/1961

Το Αεροπορικό Απόσπασμα KONGO αναχώρησε από το Leopoldville για την Ελλάδα. Το κλιμάκιο αυτό είχε σταλεί (11 Μαρτίου 1961) από την Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΟΗΕ για την εδραίωση της τάξης στην ανεξαρτητοποιηθείσα περιοχή του KONGO.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *