Διαστημικό Μη Επανδρωμένο Όχημα με Ελληνικούς τροχούς στην Σελήνη

 Διαστημικό Μη Επανδρωμένο Όχημα με Ελληνικούς τροχούς στην Σελήνη

Η Ελλάδα στο διάστημα με κατασκευή εύκαμπτων μεταλλικών τροχών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οχήματος της HTR που θα εκτελέσει εργασίες στον πλανήτη Άρη, το όχημα θα είναι διαφορετικό από τα άλλα που έχουν αποσταλεί κατά το παρελθόν, καθώς διαθέτει μεγαλύτερες τεχνολογικές ικανότητες…   

Από τα καλά νέα της εποχής είναι η προσπάθεια της ελληνικής εταιρίας HTR (Hellenic Technology of Robotics) σε έρευνα και κατασκευή ρομποτικών οχημάτων (rover) για αποστολές πλανητικής εξερεύνησης, με χρήση ηλιακής ενέργειας.

Στις αποστολές αυτές των επόμενων χρόνων, τα rover θα πρέπει να κινούνται με ταχύτητες αρκετών χιλιομέτρων την ώρα (σε σύγκριση με τα πολύ πιο αργά rover, ταχύτητας εκατό μέτρων/ώρα, που εξερευνούν σήμερα τον πλανήτη Άρη). Επίσης τα μελλοντικά rover θα πρέπει να μπορούν μεταφέρουν μεγάλο ωφέλιμο φορτίο. Η ελληνική HTR έχει να προσφέρει σε αυτή την εξέλιξη τους εξαιρετικά αποδοτικούς, εξ ολοκλήρου μεταλλικούς εύκαμπτους τροχούς που έχει σχεδιάσει και πατεντάρει, μια δημιουργία μετά από πρόσφατη σύμβαση της με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Οι τροχοί της HTR έχουν επίσης δοκιμαστεί από την αμερικανική εταιρία Astrobotic και κρίθηκαν κατάλληλοι για τις αποστολές Cube Rover στη Σελήνη. Η HTR έχει εξασφαλίσει από την Astrobotic την παραγγελία δεκάδων τέτοιων τροχών για αυτές τις αποστολές που θα γίνουν την περίοδο 2024 – 2028. Η πρώτη μάλιστα αποστολή θα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι τροχοί της ΗΤR θα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό αντικείμενο που θα πατήσει στο έδαφος της Σελήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *