Στο Ιόνιο τα τρία Αεροπλανοφόρα του NATO

 Στο Ιόνιο τα τρία Αεροπλανοφόρα του NATO

110129-N-3885H-158 ATLANTIC OCEAN (Jan. 29, 2011) The aircraft carrier USS George H.W. Bush (CVN 77) is underway in the Atlantic Ocean. George H.W. Bush is underway conducting a composite training unit exercise. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Nicholas Hall/Released)

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τρία αεροπλανοφόρα χωρών – μελών του ΝΑΤΟ επιχειρούσαν στο Ιόνιο αυτή την εβδομάδα… μαζί.

Πρόκειται για συγκέντρωση τρομακτικής ισχύς πυρός, που περιλαμβάνει συνολικά 150 μαχητικά αεροπλάνα, ιπτάμενα ραντάρ κι ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Το USS George HW Bush (CVN-77) ενώθηκε με το ιταλικό αερομεταφορέα ITS Cavour (CVH 550) και το γαλλικό αεροσκάφος FS Charles de Gaulle (R 91) για απροσδιόριστες ασκήσεις στο Ιόνιο Πέλαγος μια εβδομάδα αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι πέντε συμμαχικά αεροσκάφη θα επιχειρούσαν στο Ευρώπη.

«Είμαστε ισχυρότεροι όταν εργαζόμαστε μαζί και επιχειρήσεις σαν αυτές υπογραμμίζουν όχι μόνο τη διαλειτουργικότητά μας, αλλά την εναλλαξιμότητα μας με τον εταίρο και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Dennis Velez, διοικητής, Carrier Strike Group 10 σε δήλωση που μεταδίδει το USNI News.

Και τα τρία αεροπλανοφόρα βρίσκονται στην περιοχή φέρνοντας σε πέρας αποστολές που έχουν να κάνουν κυρίως με το μέτωπο στην Ουκρανία αλλά και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χωρών – μελών της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ έναντι απειλών που προέρχονται από την Ρωσία.

Ανάμεσα στα συνοδά πλοία των αεροπλανοφόρων βρίσκεται και η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *