Εμείς οι “μαυροσκούφηδες” εκπαιδευόμαστε για να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας όταν και όπου απαιτηθεί ! – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 Εμείς οι “μαυροσκούφηδες” εκπαιδευόμαστε για να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας όταν και όπου απαιτηθεί ! – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης
Παραγωγή: Ζοugla.gr WebTV 2023

«Εμείς οι μαυροσκούφηδες εκπαιδευόμαστε για να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας όταν και όπου απαιτηθεί. Ο κόσμος να είναι ήσυχος» λέει στη «Ζούγκλα» ο διοικητής της 29ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Τζιμίκος.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα προκειμένου να καταγράψει από κοντά την απαιτητική εκπαίδευση των μαύρων μπερέδων και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Παράλληλα γνωρίσαμε από κοντά το πιο σύγχρονο άρμα που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το γερμανικής κατασκευής Leopard 2 A6 ή LEO 2 ΗEL.

Δείτε τι καταγράψαμε:

«Όσο υπάρχει ανάγκη υπεράσπισης του εθνικού μας εδάφους, χρειαζόμαστε και τα άρματα τα όποια αποδεικνύουν κάθε φορά πως είναι ο κυρίαρχος στο πεδίο της μάχης. Η αποστολή των τεθωρακισμένων δυνάμεων είναι να προσβάλουν τον εχθρό με πείρα, ελιγμό και κρούση σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα όπλα. Τα άρματα έχουν μεγάλη ισχύ πυρός. Προσβάλουν τον εχθρό από μεγάλες αποστάσεις. Παρέχουν προστασία στο προσωπικό λόγω θωράκισης. Μπορούν να αμυνθούν, να επιτεθούν, να προελάσουν, να καταδιώξουν, να εκμεταλλευτούν, να επιχειρήσουν σε οποιοδήποτε έδαφος και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Επιδρούν επίσης και ως ψυχολογικός παράγοντας στον εχθρό», συνεχίζει ο Αντισυνταγματάρχης.

 

«Αυτή τη στιγμή στο όπλο των τεθωρακισμένων παρέχουν τις υπηρεσίες τους μεταξύ άλλων τα άρματα Leopard 2 A5, Leopard 2 A4 και το τελευταίο απόκτημα στην φαρέτρα μας το Leopard 2 HEL , γερμανικής προελεύσεως το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα άρματα παγκοσμίως. Είναι το πιο προηγμένο άρμα που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις. Καθιστά το πλήρωμα ικανό στο να αντιδρά σε πολύ μικρό χρόνο. Να αναγνωρίζει να εντοπίζει και να προσβάλει τον στόχο γρήγορα πριν προλάβει να αντιδράσει ο εχθρός», προσθέτει.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *