Το ΑΣΕΠΕ της 380 συνεκπαιδεύεται με τα Super Hornet του USS GERALD R. FORD [pics]

 Το ΑΣΕΠΕ της 380 συνεκπαιδεύεται με τα Super Hornet του USS GERALD R. FORD [pics]

ΑΣΕΠΕ – USS GERALD R. FORD

Το Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, διεξήχθη συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και του Αεροπλανοφόρου USS GERALD R. FORD (GRF) των ΗΠΑ, σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν τα οργανικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F/A-18E/F του Αμερικανικού Aεροπλανοφόρου GRF. Οι ΕΔ συμμετείχαν με το Αεροσκάφος EMB-145H Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).

ΑΣΕΠΕ - USSGERALD R. FORD
ΑΣΕΠΕ – USS
GERALD R. FORD

Η συνεκπαίδευση αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αεροπλανοφόρο USS GERALD R. FORD (GRF) των Η.Π.Α., στο πλαίσιο παρουσίας του Carrier Strike Group 12 (CSG-12) στο οποίο υπάγεται το GRF, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (πατήστε: https://geetha.mil.gr/synekpaideysi-ton-enoplon-dynameon-me-to-aeroplanoforo-uss-gerald-r-ford/
και https://geetha.mil.gr/symmetochi-ton-enoplon-dynameon-stin-askisi-sage-wolverine-23/ ), καθώς και της συνεχούς παρουσίας Ελληνικών Ναυτικών Μονάδων ως συνοδεία της Δύναμης Κρούσης Αμερικανικών Αεροπλανοφόρων κατά τον πλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την διάρκειά της υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα ελέγχου Α/Φ σε σενάρια εναέριας μάχης που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *