Τα ελικόπτερα ανασύρθηκαν, τον λογαριασμό δεν μας φέρανε…

 Τα ελικόπτερα ανασύρθηκαν, τον λογαριασμό δεν μας φέρανε…

AH-64A

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της 1η ΤΑΞΑΣ για την “διάσωση” των εναπομενόντων ελικοπτέρων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την Θεσσαλία και Μαγνησία. Να θυμίσουμε ότι για κάποιο λόγο τα ελικόπτερα παρέμειναν  στις εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έως σήμερα καμία απάντηση δεν έχει δοθεί όσων αφορά την κατάστασή τους, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν βγει αλώβητα απ΄ όλη αυτή την ιστορία και “ο λογαριασμός θα είναι βαρύς”…

Ανέσυραν τα ελικόπτερα που είχαν βυθιστεί στη λίμνη Κάρλα

Δύτες που βούτηξαν στα νερά της λίμνης, τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.
Επιχείρηση για την ανάσυρση των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που βυθίστηκαν στη λίμνη Κάρλα, η οποία επανήλθε στο αρχικό της μέγεθος, εντός του οποίου ήταν και το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ, έγινε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα πληροφορίες δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.

Αμέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ.

Εκεί θα αφήσουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και σιγά σιγά θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι λειτουργικά ή χάθηκαν για πάντα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πολίτες.

Πηγή : skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *