Το πρώτο της αεροταξί eVTOL παρέλαβε η USAF

 Το πρώτο της αεροταξί eVTOL παρέλαβε η USAF

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρέλαβε το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) από την Joby Aviation στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, περίπου έξι μήνες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης.

Το αεροσκάφος, που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό αεροταξί που παραδόθηκε στις ΗΠΑ, παραλήφθηκε στην αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια.

Το ορόσημο είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των eVTOL τόσο για πολιτικές όσο και για στρατιωτικές εφαρμογές. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την επίδειξη μιας σειράς αποστολών logistics, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς φορτίου και επιβατών, και θα λειτουργεί τόσο από το Joby όσο και από το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ από τη νεοσύστατη Emerging Technologies Integrated Test Force.

«Καθώς προχωράμε μπροστά και αγκαλιάζουμε το μέλλον της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας, η κληρονομιά μας αποτελεί απόδειξη του διαρκούς πνεύματος της εξερεύνησης», δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas Wickert, διοικητής της 412ης Πτέρυγας Δοκιμών. «Μέσα από τη δουλειά αυτής της ομάδας δοκιμών, τα ηλεκτρικά όνειρα του σήμερα θα γίνουν οι αεροπορικές πραγματικότητες του αύριο».

Η αεροπορική βάση του Έντουαρντς μετέδωσε ζωντανά την παράδοση στο κανάλι της στο YouTube, όπου μπορείτε να δείτε μια στρατιωτική τελετή πριν από τα αποκαλυπτήρια του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής εκτέλεσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Το Κέντρο Έρευνας Πτήσεων Armstrong της NASA θα χρησιμοποιήσει επίσης το αεροσκάφος για έρευνα που θα επικεντρώνεται στο πώς τα eVTOL θα μπορούσαν να χωρέσουν στον εθνικό εναέριο χώρο, προς όφελος ολόκληρης της βιομηχανίας αεροταξί.

Η παράδοση αποτελεί μέρος της σύμβασης AFWERX Agility Prime ύψους 131 εκατομμυρίων δολαρίων του Joby με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η τρέχουσα και προηγουμένως ολοκληρωμένη δουλειά του Joby με το Υπουργείο Άμυνας αντιπροσωπεύει συνολική δυνητική αξία σύμβασης 163 εκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη στον κλάδο eVTOL.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος eVTOL σχεδιάζεται να παραδοθεί στην αεροπορική βάση Edwards στις αρχές του 2024.

Πηγή : https://www.aerotime.aero/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *