Διεξαγωγή Συνεδρίου «Maritime Domain Awareness in the Black Sea» στο ΚΕΝΑΠ/NMIOTC

 Διεξαγωγή Συνεδρίου «Maritime Domain Awareness in the Black Sea»  στο ΚΕΝΑΠ/NMIOTC

ΚΕΝΑΠ

Από την Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) διοργάνωσε συνέδριο με θέμα «Maritime Domain Awareness in the Black Sea», υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, των Ναυτικών Δυνάμεων των Η.Π.Α. στην Ευρώπη και στην Αφρική (U.S. Naval Forces Europe – NAVEUR/NAVAF), του Naval Postgraduate School (NPS) και του Institute for Security Governance (ISG).

Το γεγονός ανάθεσης του συνεδρίου στο ΚΕΝΑΠ από την US/NAVEUR/NAVAF αναδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Συμμαχία, καθώς και την εμπιστοσύνη της στις συμμαχικές δομές που λειτουργούν στην Χώρα μας. Η επιτυχής διεξαγωγή του συνεδρίου ανέδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητες των ΕΔ στην υλοποίηση σύνθετων και απαιτητικών εκπαιδεύσεων σε συμμαχικό επίπεδο.

Το συνέδριο, είναι συνέχεια του πρόσφατου Ναυτιλιακού Φόρουμ για την Μαύρη Θάλασσα (Black Sea Maritime Forum – BSMF), απευθύνεται σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ που εξειδικεύονται στους τομείς της θαλάσσιας δραστηριότητας και ασφάλειας (Maritime Domain Awareness – MDA), καθώς και σε κυβερνητικούς ή στρατιωτικούς οργανισμούς Χωρών που είτε συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα, είτε είναι μέρος της ευρύτερης περιοχής, και αντιμετωπίζουν προκλήσεις στους αντίστοιχους τομείς.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφόρησης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που ενισχύουν την εθνική και πολυεθνική συνεργασία και ικανότητα παροχής περιφερειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και διαλέξεις από διακεκριμένους και έγκριτους ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αντικειμένων σχετιζόμενο με την θεματολογία του συνεδρίου, με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

● Αναδυόμενες Απειλές και Προκλήσεις στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
● Ναυτική Διακυβέρνηση και Διακυβερνητική Συνεργασία.
● Ανάλυση του Σχεδιασμού Θαλάσσιας Ασφάλειας.
● Network Mapping & MDA Technologies.
● Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων στον Θαλάσσιο Τομέα.

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *