Τοποθέτηση 5 ιατρών οπλιτών θητείας σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές

 Τοποθέτηση 5 ιατρών οπλιτών θητείας σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και το Υπουργείο Υγείας, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση πέντε ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ) σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες τοποθετούνται στα ΠΠΙ Ψαρών, Μεγίστης, Τήλου, Σίκινου και Φολέγανδρου. Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των ανωτέρω οπλιτών θητείας, στις προαναφερόμενες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση, δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακρίτες μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση μικρών νησιών, προσφέροντας ιατρική βοήθεια και αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το ύψιστο αγαθό της υγείας.»

ΓΕΕΘΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *