Τούρκικη παραδοχή : Η Ελλάδα πέτυχε τον σκοπό της για τα τουρκικά F-16 (ΒINTEO)

 Τούρκικη παραδοχή : Η Ελλάδα πέτυχε τον σκοπό της για τα τουρκικά F-16 (ΒINTEO)

Κι όμως, η Τουρκία το παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στο θέμα της αγοράς F-16 από την Αμερική…

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Τουρκία αισθάνεται τα δόντια της Ελλάδας επάνω της… Κατάφερε να μπει σφήνα σε πολλά θέματα που επεδίωξε η Τουρκία να περάσει, είτε μέσα από το NATO, είτε από τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους…  Η Ελλάδα δεν στάθηκε εμπόδιο στο θέμα των Τούρκικών F-16, ή Τουρκιά “το έκαψε” μόνη της, με τις συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το δίδαγμα είναι όταν σηκώνεις ανάστημα, είναι σίγουρο ότι θα σε σεβαστούν… αυτό έγινε και τώρα, ίσως είναι η μόνη φορά που η Τουρκία άρχισε να “φοβάται”, γιατί ? Διότι αυτή την στιγμή όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, η Ελλάδα προχώρησε σε πάρα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα την στιγμή που η τουρκιά ξέμεινε με τα τρίτης γενιάς F-16 και απ΄ ότι φαίνεται δεν θα αλλάξει κάτι σύντομα προς το καλύτερο γι αυτήν.

“Πληγώθηκε το εγώ της”, η μας απειλή ? Σκέφτεται να φύγει από το NATO…

Σε χθεσινή του δήλωση ο ακραίος – απερίσκεπτος συνέταιρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί,  δήλωσε ανοιχτά :  Oτι εάν δεν μπορούμε να τα βρούμε για τα F-16, ας αποχωρήσουμε από το NATO. Η επόμενη κίνηση είναι, η αγορά ρώσικων όπλων…και αυτό ειπώθηκε από τα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας  αρκετές φόρες.

Συμπέρασμα :

1ον : Εαν η Τουρκία μείνει εκτός προγράμματος F-16 λόγο του Αμερικανικού Κογκρέσου, τότε είναι σχεδόν βέβαιο, η έξοδο της από το NATO. Η Ρωσία είναι σίγουρο ότι η αγκαλιά της θα είναι ανοιχτή για τους Τούρκους…

2ον : Δεν θα διστάσει με τις πλάτες των Ρώσων να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και να πάει σε μια ολομέτωπη σύγκρουση που θα είναι μοιραία και για τις δύο χώρες.

Τα δύο σενάρια είναι ενεργά και δηλωμένα, δεν είναι καθόλου απίθανο να πραγματοποιηθούν ! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *