“Ο Εκδικητής”… το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush έδεσε στα Χανιά (Φωτογραφίες)

 “Ο Εκδικητής”… το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush έδεσε στα Χανιά (Φωτογραφίες)

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έφτασε στα Χανιά και στην αμερικανονατοική βάση στο Μαράθι της Σούδας, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush που φέρει το προσωνύμιο «Εκδικητής».ΧΑΝΙΑ

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα παραμείνει στο Μαράθι για τις επόμενες 5 ημέρες και μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για αναψυχή των 5.000 επιβαινόντων και ανεφοδιασμό.

Το αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στην Σούδα το 2017, εισήλθε στην Μεσόγειο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου αντικαθιστώντας το USS Harry Truman, ως επικεφαλής της πολεμικής δύναμης Carrier Strike Group 10 (CSG 10) και με στόχο – όπως αναφέρεται επισήμως – την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά επί της ουσίας για να επιχειρεί στο «μέτωπο» της Ουκρανίας και να επιτηρεί τα πλοία και υποβρύχια του Ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται στην Μεσόγειο.

Αν και το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush από την στιγμή που εισήλθε στην Μεσόγειο δεν δίνει «στίγμα», σύμφωνα με αναφορές μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου βρισκόταν στην περιοχή της νότιας Αδριατικής θάλασσας και βόρεια του Ιονίου πελάγους.

Κάποιες αναφορές πως την Τρίτη 4/10 βρισκόταν στην Μεσόγειο, βόρεια της Λιβύης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Βίντεο από την άφιξη του αεροπλανοφόρου στο Μαράθι:

Η Carrier Strike Group του USS George H.W. Bush, απαρτίζεται από την Carrier Air Wing 7 με δεκάδες αεροσκάφη F18 Hornet και όχι μόνο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *