1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διοργανώνει το «1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στο «Ίδρυμα Ευγενίδου» επί της Λεωφόρου Συγγρού 387, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Η Θαλάσσια Ισχύς ως Συντελεστής Εθνικής Ισχύος» και αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της ναυτικής συνιστώσας στη συνολική εθνική ισχύ με έμφαση στους τομείς της διπλωματίας, της γεωστρατηγικής, της οικονομίας και της στρατιωτικής στρατηγικής.

Σύντομο μήνυμα θα απευθύνουν Αρχηγοί συμμαχικών και φιλικών Ναυτικών, ενώ οι ομιλητές των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου αποτελούνται από υψηλόβαθμα στελέχη των Ε.Δ (ε.α), της Αμυντικής Βιομηχανίας, της εφοπλιστικής κοινότητας και ακαδημαϊκούς. Επιπρόσθετα, έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος (ε.α) Π. Χηνοφώτης και ο ακαδημαϊκός Edward Luttwak.

Το ακροατήριο θα απαρτίζεται από εκπροσώπους Υπουργείων, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπους ξένων Στρατιωτικών Αποστολών που υπηρετούν στη χώρα μας, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας κ.α.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα forum κατάθεσης και ανταλλαγής ιδεών επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν στις προκλήσεις – ευκαιρίες του περιφερειακού περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, υπό το πρίσμα της ναυτικής ισχύος.

Πρόγραμμα Συνεδρίου (Φυλλάδιο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *