“Σάρκα και οστά” πήρε η Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (Μ.Ε.Σ.Ε.) (Φωτογραφίες)

 “Σάρκα και οστά” πήρε η Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (Μ.Ε.Σ.Ε.) (Φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ : Ιωάννης Ρηγόπουλος

Φωτογραφίες : Ιωάννης Ρηγόπουλος

Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (Μ.Ε.Σ.Ε.) στην 117ΠΜ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (Κ.Ε.Α.Τ.).

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσία του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Φασούλα ,εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (Μ.Ε.Σ.Ε.) στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (Κ.Ε.Α.Τ.). στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

 

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης.

Ο Διοικητής Δ.Α.Υ. Αντιπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης, ο Διοικητής της (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης, ο Διοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ/ΜΕΣΕ Αντισμήναρχος (Ι) Ηλίας Σωτηρόπουλος καθώς και προσωπικό του ΚΕΑΤ και της 117 ΠΜ.
Την τελετή των εγκαινίων την χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Ηλείας Π. Φιλάρετος Σπανόπουλος.

Η νέα Μοίρα με τους 11 νέους εξομοιωτές που διαθέτει(10 για αεροσκάφη και 1 γιά J.T.A.C.) “απογειώνει” τις δυνατότητες αλλά και την ποιότητα της εκπαίδευσης σε άλλα επίπεδα .
Να σημειωθεί ότι οι εξομοιωτές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από το προσωπικό του Κ.Ε.Α.Τ. σε συνεργασία με το προσωπικό της νεότευκτης (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά τον εξομοιωτή των Ελεγκτών Τερματικής Καθοδήγησης J.T.A.C.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Α/ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες εγκαταστάσεις της Μοίρας και το έργο που επιτελεί το προσωπικό της Μοίρας. Επεσήμανε επίσης ότι η νέα Μοίρα , σε συνδυασμό με την σύσταση του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, οδηγεί στην πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών απαιτήσεων ,τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και της διακλαδικότητας με τις ειδικές δυνάμεις της ΔΕΠ για την συνεκπαίδευση των JTAC.

Ο Κος Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε : Ότι πολύ σύντομα θα είναι δυνατή η αξιοποίησή τους και από την Αεροπορία Στρατού προάγοντας την διακλαδική συνέργεια σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του συνεχάρη τους Διοικητές του Κ.Ε.Α.Τ. καί της Μ.Ε.Σ.Ε. και το σύνολο των εμπλεκομένων για την σχεδίαση και την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, τόσο για την ταχεία αλλά και την άρτια ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού και πρωτοποριακού έργου εξ ολοκλήρου από Ελληνικά χέρια.

Τέλος ακολούθησε περιήγηση όλων των παρευρισκομένων στις εγκαταστάσεις της νέας Μοίρας, διαπιστώνοντας κι από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελεί η Μοίρα με τις νέες δυνατότητες της στο χώρο της συνθετικής εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *