Ίλιγγο προκαλούν στην Τουρκία τα αεροπλανοφόρα USS George W. Bush και USS Harry S. Truman που βρίσκονται στη Μεσόγειο…

 Ίλιγγο προκαλούν στην Τουρκία τα αεροπλανοφόρα USS George W. Bush και USS Harry S. Truman που βρίσκονται στη Μεσόγειο…

Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν ταυτόχρονα στην Μεσόγειο, με την δύναμη κρούσης να προκαλεί ίλιγγο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Συνολικά, όση αεροπορική και ναυτική δύναμη έχουν ορισμένες μεγάλες χώρες της Ευρώπης, φέρουν αυτή τη στιγμή τα δύο αμερικανικά πυρονοκίνητα αεροπλανοφόρα και τα συνοδευτικά τους πλοία.

Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα με 180 αεροπλάνα ταυτόχρονα στην Μεσόγειο

Η εναέρια δύναμη κρούσης απαριθμεί τα 180 αεροπλάνα συν τα αντιτορπιλικά, τα καταδρομικά, τα υποβρύχια και τα πλοία υποστήριξης που τα συνοδεύουν.

Εδώ και λίγες ημέρες πλέει στην Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush (CVN-77) το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το USS Harry S. Truman (CVN-75), που βρίσκεται στην Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και άρχισαν να πυκνώνουν τα σύννεγα του πολέμου στην Ουκρανία.

Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα με 180 αεροπλάνα ταυτόχρονα στην Μεσόγειο

Τις τελευταίες ημέρες, το αεροπλανοφόρο TRUMAN βρισκόταν ανάμεσα σε Αδριατική και Ιόνιο, με τις συνεκπαιδεύσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία να είναι συχνές.

Όπως αυτή, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 Block 30 της 330 Μοίρας “Κεραυνός” με έδρα την 111 Πτέρυγα Μάχης και 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή : enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *