Οι Κεραυνοί της 330 Μοίρας σε εκπαίδευση με το Αμερικάνικο Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN

 Οι Κεραυνοί της 330 Μοίρας σε εκπαίδευση με το Αμερικάνικο Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN

F-16 BLOCK 30 USS TRUMAN

Σε συνεχείς ασκήσεις βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία καθώς το Αμερικάνικο Αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην Ελλάδα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτή την φορά η 330 Μοίρα “Κεραυνός” με F-16 Block 30 από την 111 Πτέρυγα Μάχης, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σε τακτικές μάχης τα F-18 Super Hornet… 

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *