Τα F-22 Raptor στην 115 Πτέρυγα Μάχης : “Δεν θα πετάξει ούτε το ίχνος” Τούρκου στο Αιγαίο !

 Τα F-22 Raptor στην 115 Πτέρυγα Μάχης : “Δεν θα πετάξει ούτε το ίχνος” Τούρκου στο Αιγαίο !

Αμερικανικά μαχητικά του τύπου αναρτηθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας, φιλοξενούμενα από την 115 πτέρυγα μάχης της πολεμικής μας αεροπορίας. Όπως επιβεβαιωμένα έχουμε μάθει από ανώτατους κύκλους του υπουργείου εθνικής άμυνας, το γεεθά είναι εδώ και πολλούς μήνες σε συζητήσεις με τη USAF για το θέμα.

Η ανάπτυξη μαχητικών του τύπου εκτός των ηπειρωτικών ΗΠΑ αλλά και των αμιγώς αμερικανικών βάσεων ανά τον κόσμο είναι αρκετά σπάνια. Οι αμερικανοί θέλουν όμως προωθημένες αναπτύξεις και συνεκπαίδευσεις των F-22 προκειμένου να είναι σε θέση να διεξάγουν αποστολές εναέριας περιοχής όπου και όταν χρειαστεί. Ειδικά η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι υψίστης σημασίας την τρέχουσα περίοδο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την ανάπτυξη μαχητικών F-22A στη Σούδα στο τέλος του καλοκαιριού δεν ισχύουν, καθώς βασίζονται σε παλαιότερο σχεδιασμό και πληροφορίες. Το ΓΕΕΘΑ επανασχεδιάζει την άσκηση στη στενή συνεργασία με την αμερικανική αεροπορία και την διοίκηση Ευρώπης (USAFE). Την ακριβή ημερομηνία θα την μάθουμε λίγες μέρες ή ακόμη και λίγες ώρες πριν καθώς οι αμερικανοί είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα ασφαλείας, ενώ είναι σαφές πως δεν επιθυμούν και κάθε είδους προκλήσεις.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *