Συνέχεια συνεκπαιδεύσεων για την ΠΑ: Τα F-16 “Όλυμπος” ασκήθηκαν με F/A-18 Super Hornet του USS HARRY S TRUMMAN

 Συνέχεια συνεκπαιδεύσεων για την ΠΑ: Τα F-16 “Όλυμπος” ασκήθηκαν με F/A-18 Super Hornet του USS HARRY S TRUMMAN

Οι συνεκπαιδεύσεις συνεχίζονται για την Πολεμική Αεροπορία σε όλο το ελληνικό FIR παρόλο που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες.

Πιο συγκεκριμένα. Σε συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Πελοποννήσου, δύο F-16 Block 52 Adv της 336 Μοίρας συμμετείχαν σε συνεκπαίδευση με αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S TRUMMAN.

Δελτίο Τύπου ΓΕΕΘΑ

Την Δευτέρα 01 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 4 Μαχητικά Αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *