Εγκατάσταση Δοκιμών Διατομής Ραντάρ για το Τούρκικο μαχητικό 5ης γενιάς TF-X

 Εγκατάσταση Δοκιμών Διατομής Ραντάρ για το Τούρκικο μαχητικό 5ης γενιάς TF-X

 

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) πρόκειται να δημιουργήσει μια εγκατάσταση για τη δοκιμή της διατομής ραντάρ (RCS) εγχώριων ανεπτυγμένων αεροπορικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης (MMU), σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Τρίτη.

Σήμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας σημειώνει ότι η μονάδα δοκιμών θα είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Τουρκία και η πέμπτη μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο χωρητικότητας και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η εγκατάσταση, η οποία πρόκειται να σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την κατάσταση ορατότητας του TF-X MMU στο ραντάρ, θα είναι μία από τις πιο προηγμένες στον τομέα με υπερσύγχρονη υποδομή.

Το RCS, που ονομάζεται επίσης υπογραφή ραντάρ, είναι το πόσο ανιχνεύσιμο είναι από άλλα ραντάρ.

Η εγκατάσταση δοκιμών θα συμβάλει στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα έδιναν σε μια πλατφόρμα χαμηλό RCS σήμα και θα ανιχνεύσει την ποσότητα ενέργειας του ραντάρ που ανακλά ένα αντικείμενο πίσω στην πηγή. Έτσι, χάρη στις δοκιμές που θα διεξαχθούν εκεί, θα επιβεβαιωθεί το χαμηλό ποσοστό ορατότητας του MMU.

Ο επικεφαλής της TAI, Temel Kotil,  στην επίσημη δήλωση του, είπε ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε έργα που θα μειώσουν την εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό, όσων αφορά την τεχνολογία των Μαχητικών Αεροσκαφών .

«Έτσι, η μονάδα δοκιμών RCS, την οποία θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε στο εγγύς μέλλον, θα είναι μια από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις στον κόσμο με την τεχνολογία που περιέχει. Θα πραγματοποιήσουμε άλλη μια σημαντική δοκιμή για την πλατφόρμα MMU στη χώρα μας με εθνικούς πόρους».

«Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στο ανεξάρτητο αεροπορικό οικοσύστημα της χώρας μας», πρόσθεσε ο Kotil.

Το TF-X MMU είναι ένα τζετ πέμπτης γενιάς με παρόμοια χαρακτηριστικά με το F-35 Lightning II της Lockheed Martin. Διάφορες τοπικές εταιρείες άμυνας και αεροδιαστημικής παράγουν εξαρτήματα και υποσυστήματα που θα αποτελούν το αεροσκάφος, αν και η TAI είναι ο κύριος ανάδοχος.

Το MMU θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 18 Μαρτίου 2023 και θα κάνει την παρθενική του πτήση το 2026.

Το αεροσκάφος εγχώριας κατασκευής αναπτύσσεται για να αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16 της τουρκικής αεροπορίας καθώς σταδιακά καταργούνται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2030.

Πηγή : https://www.dailysabah.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *