Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στο Ισραήλ και συνάντηση με τον ομόλογο του

 Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στο Ισραήλ και συνάντηση με τον ομόλογο του

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και με άλλους παράγοντες…

Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αντιναυάρχου David Saar Salama.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, μετά την επίσημη υποδοχή του Αρχηγού ΓΕΝ στη Nαυτική Βάση της Χάϊφα, έλαβαν χώρα συνομιλίες μεταξύ των Αρχηγών και αρμοδίων επιτελών. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών ενώ εξετάσθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις περαιτέρω προαγωγής και διεύρυνσής της. Εν συνεχεία ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις, μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Ισραηλινού Ναυτικού.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στην Ιερουσαλήμ, όπου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στο πλαίσιο της επισκέψεως συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα. Εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο. Κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο «Yad VaShem» όπου κατέθεσε στεφάνι αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδος στo Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Πρέσβη κ. Κυριάκο Λουκάκη.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *