“Καλά ξυπνητούρια”…Χουλουσί Ακαρ, F-16 προς το παρόν “γιοκ” όπως λένε και στη γλώσσα σας !

 “Καλά ξυπνητούρια”…Χουλουσί Ακαρ, F-16 προς το παρόν “γιοκ” όπως λένε και στη γλώσσα σας !

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ χτυπιέται και ωρύεται  για την αγορά F-16 που του στέρησαν η ΗΠΑ. Ο Χουλουσί Ακαρ είπε το ακατανόητο “η Ελλάδα θα έπρεπε να ενθαρρύνει αυτή την αγορά, είμαστε σύμμαχοι”… 

Ο ισλαμιστής υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε στο καταριανό κανάλι Al-Jazeera για την επιθυμία της κατοχικής δυναμης να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, στέλνοντας -όπως ονειρεύεται- …μήνυμα σε όσους παρεμποδίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την επίτευξη της συμφωνίας των δύο χωρών.

Εννοεί βασικά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και άλλους Αμερικανούς νομοθέτες που αντιτίθενται σφοδρα σε αυτή τη συμφωνία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Χουλουσί Ακάρ, μεταξύ άλλων είπε:

«Η γείτονά μας και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ θέλει να σταματήσει αυτή τη συμφωνία και ζητά από τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία.

Αυτή είναι μια κατάσταση απαράδεκτη στις διεθνείς συμφωνίες. Εδώ αναφερόμαστε σε ένα σύμμαχο που θα πρέπει να διασφαλίσει την ενίσχυσή μας. Είδαμε ότι το Κογκρέσο έχει ανακοινώσει όρους για την χρήση αυτών των αεροσκαφών.

Κι εμείς είπαμε ότι η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και ότι δεν θα δεχθούμε υπό όρους την αγορά αεροσκαφών. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι όροι θα αλλάξουν αργότερα».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *