Άσκηση Anatolian Eagle με Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ιορδανία

 Άσκηση Anatolian Eagle με Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ιορδανία

Οι Τούρκικη Αεροπορία δεν λέει να εγκαταλείψει τα γερασμένα F-4E 2020 Terminator… Φαίνεται να είναι μεγάλο το πρόβλημα στην τούρκικη αεροπορία με τις διαθεσιμότητες.

“Το αστείο της ιστορίας είναι ότι οι  Τούρκοι επιτελείς  συγκρίνουν την “Anatolian Eagle” με την RED FLAG… Δηλαδή, σύγχρονες τακτικές μάχης με Β΄ και Γ΄γενιάς αεροσκάφη !

Τα αεροσκάφη Su-25 Frogfoot από το Αζερμπαϊτζάν μαζί με αεροσκάφη του Πακιστάν και της Ιορδανίας ήταν τα κυριότερα σημεία του φετινού Αετού της Ανατολίας.
Το Anatolian Eagle, που διοργανώθηκε στην 3η Main Jet Base Command Konya Air Base , στην κεντρική Ανατολία, νότια της Άγκυρας, στην Τουρκία, είναι μια σειρά ασκήσεων, εμπνευσμένων από τις σειρές Red Flag και Maple Flag των ΗΠΑ, που συμμετάσχει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και συμμετείχαν  κάθε χρονιά.

Στη φετινή άσκηση, από τις 20 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2022, συμμετείχαν αεροσκάφη από το Αζερμπαϊτζάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, το Πακιστάν και το ΝΑΤΟ (το E-3) που συμμετείχαν σε Composite Air Operations (COMAO) σε τακτικούς και στρατηγικούς στόχους που προστατεύονται από  επιτιθέμενα αεροσκάφη με απειλές πυραύλων επιφάνειας-αέρος (SAM) όλων των τύπων, CAP (Combat Air Patrols), Fighter Sweep και SEAD/DEAD (Καταστολή/Καταστροφή της Αεράμυνας του Εχθρού), AI (Αποτροπή Αεροπορίας), CAS (Στενή Αεροπορική Υποστήριξη ) και CSAR (Combat SAR).

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *