Μπουρδολογία εξ ανατολών έτσι για να γελάσουμε : “Στόχος” των Τούρκων αναλυτών η Λάρισα και τα F-35.

 Μπουρδολογία εξ ανατολών έτσι για να γελάσουμε : “Στόχος” των Τούρκων αναλυτών η Λάρισα και τα F-35.

F-4E Terminator

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία για το ζήτημα της πώλησης των F-16 από τις ΗΠΑ και την αντίστοιχη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, με τους αναλυτές να συζητούν ποιο μαχητικό αεροσκάφος είναι καλύτερο και μάλιστα να αναφέρουν σαν… λύση ένα πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Λάρισας.

«Εμείς κάνουμε τη σύγκριση των F-35 με τα F-16 καθώς στην Ελλάδα θα παρχωρηθούν F-35 ενώ στην Τουρκία F-16. Aναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχει κάποιος εκσυγχρονισμένο F-16 ή μήπως F-35; Ποιο είναι καλύτερο σε επίπεδο μάχης;», είπε ο παρουσιαστής του Haberturk, Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, και μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

«Αν πλήξουμε τη βάση της Λάρισας, θα είναι άχρηστα τα F-35 της Ελλάδας», δηλώνουν Τούρκοι αναλυτές

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου απάντησε: «Κάνετε μια ερώτηση που η απάντηση πρέπει να έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες», με τον Ερσόι να επανέρχεται, λέγοντας: «Να σας ρωτήσω απλά όπως το λέγαμε κάποτε μικροί. Ποιο πλακώνει στο ξύλο το άλλο;».

Ο Τοκμάκογλου απάντησε: «Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω. Ας υποθέσουμε πως οι Ελληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας. Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35; Τα F-35 είναι σαν ρομπότ.

Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασύνδεση με άλλα ρομπότ. Δηλαδή όταν έρθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνούν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα F-35 αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη», κατέληξε ο Τοκμάκογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *