Σαν σήμερα το 1940 το Fairey Battle καταρρίπτεται από ιταλικά αεροσκάφη

 Σαν σήμερα το 1940 το Fairey Battle καταρρίπτεται από ιταλικά αεροσκάφη

Fairey Battle – Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Δαραβιγγίδης, Ανθυποσμηναγός Μιλτιάδης Κοντίδης, Επισμηνίας Φραγκούλης Αρνίδης

 

Στις 15 Νοεμβρίου 1940,ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Δαραβιγγίδης, ο Ανθυποσμηναγός Μιλτιάδης Κοντίδης και ο Επισμηνίας Φραγκούλης Αρνίδης έχασαν τη ζωή τους, με αεροσκάφος Fairey Battle της 33ης Μοίρας Βομβαρδισμού, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία.

Ο Δαραβιγγιδης Γεώργιος γεννήθηκε το 1917 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940 και τον Ιούλιο μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας Πολυβολητής-Βομβαρδιστής.

Στις 15 Νοεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία, εξαφανίστηκε με αεροσκάφος Fairey Battle της 33ης Μοίρας Βομβαρδισμού, στο οποίο επέβαινε ως παρατηρητής. Αργότερα βρέθηκε νεκρός στο όρος Ιβάν μαζί με τον χειριστή του αεροσκάφους Επισμηνία Αρνίδη Φραγκούλη.

Ο Ανθυποσμηναγός Κοντίδης Μιλτιάδης γεννήθηκε το 1916 στη Φλώρινα.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1940 με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπασπιστή και τον Ιούλιο του ίδιου έτους μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας Πολυβολητής-Παρατηρητής.

Εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940 στο όρος Ιβάν της Αλβανίας όταν εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή στον τομέα Κορυτσάς ενεπλάκη σε αερομαχία με ιταλικά αεροπλάνα διώξεως, με αποτέλεσμα την κατάρριψη του αεροπλάνου του τύπου Fairey Battle της 33ης Μοίρας Βομβαρδισμού.

 

Ο Αρνίδης Φραγκούλης γεννήθηκε το 1916 στην Αθήνα.

Τον Σεπτέμβριο του 1936 εισήλθε στο Τμήμα Υπαξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας. Αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 1938 με τον βαθμό του Σμηνίας.

Στις 15 Νοεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία, εξαφανίστηκε με αεροσκάφος Fairey Battle της 33ης Μοίρας Βομβαρδισμού, στο οποίο επέβαινε ως παρατηρητής. Αργότερα βρέθηκε νεκρός στο όρος Ιβάν μαζί με τον παρατηρητή Ανθυποσμηναγό Δαραβιγγίδη Γεώργιο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *