DEFENDER 23 : Ο “φονέας” των αρμάτων A-10 Thunderbolt II στην 113 Πτέρυγα Μάχης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 DEFENDER 23 : Ο “φονέας” των αρμάτων A-10 Thunderbolt II στην 113 Πτέρυγα Μάχης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Crew chiefs from the 442d Aircraft Maintenance Squadron at Whiteman Air Force Base, Mo., prep an A-10 to launch from Thessaloniki Air Base, Greece, on May 8, 2023. The speed, range, and maneuverability of airpower allows CAS assets to attack targets that enable the ground scheme of maneuver. When conditions for air operations are permissive, CAS can be conducted at any place and time friendly forces are in close proximity to enemy forces. Exercises such as DE23 help solidify relationships and build on time-

Εναέριες λείψεις Φωτορεπορτάζ : Χρήστος Ευσταθίου 

Η Swift Response 23, η πρώτη από τις τρεις μεγάλες ασκήσεις που που πραγματοποιούνται  στην Ευρώπη για Αποτροπή και Ενισχυμένη Ετοιμότητα του ΝΑΤΟ 2023 ή DEFENDER 23, ξεκινά στις 7 Μαΐου, σε όλες τις περιοχές της Βαλτικής και της Μεσογείου.

Πέντε αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II προερχόμενα από την 442 και 358  από την Αεροπορική Βάση Whiteman (USAFE-AFAFRICA) προσγειώθηκαν στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό΄. την εκτέλεση ασκήσεων Swift Response, Immediate Response και Sabre Guardian (DEFENDER 23).

Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και ξεκίνησαν τις επιχειρησιακές τους πτήσεις από την Δευτέρα 8 Μάϊου

Παράλληλα οι δραστηριότητες ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα σε άλλες εννιά ευρωπαϊκές χώρες και συνεχίζονται μέχρι τον Ιούνιο ως μέρος μιας άσκησης υπό την ηγεσία του αμερικανικού στρατού, την οποία υποστηρίζουν με διάφορους τρόπους οι Πολεμικές Αεροπορίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης και Αεροπορικές Δυνάμεις της Αφρικής.

Για την διεξαγωγή των ασκήσεων τα αεροσκάφη θα έχουν ως έδρες την Ελλάδα και την Ισπανία.

Η DEFENDER 23 είναι μια πολυεθνική κοινή άσκηση κατευθυνόμενη από την USEUCOM, σχεδιασμένη για την οικοδόμηση ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Συμμάχων και των εταίρων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το DEFENDER 23 αποτελείται από τρεις ξεχωριστές αλλά σχετικές ασκήσεις. Αυτές οι ασκήσεις είναι τα Swift Response, Immediate Response και Sabre Guardian. Κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις εστιάζει σε μοναδικούς και απαιτητικούς στόχους. Για παράδειγμα, το Swift Response ελέγχει την ικανότητα των συμμετεχόντων στην άσκηση να διεξάγουν τρεις ξεχωριστές αλλά ταυτόχρονα ταυτόχρονες κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις βίαιης εισόδου.

Το Exercise Immediate Response επιτρέπει στα συμμετέχοντα έθνη και άτομα να εργαστούν μέσα από την πολυπλοκότητα της ταχείας οικοδόμησης δύναμης μάχης που φθάνει από τις ΗΠΑ Τέλος, το Exercise Sabre Guardian προσφέρει στις συμμετέχουσες μονάδες μοναδικές προκλήσεις, όπως διεξαγωγή γραμμών προς τα εμπρός, αμφισβητούμενες διελεύσεις υγρού χάσματος και κοινή αναγκαστική είσοδο επιχειρήσεις για την κατάληψη βασικών στόχων εδάφους. Η USAFE-AFAFRICA έχει σημαντική συμμετοχή και στις τρεις ασκήσεις.

«Αυτή η ετήσια, σχεδόν δύο μηνών άσκηση επικεντρώνεται στη στρατηγική ανάπτυξη δυνάμεων με έδρα τις ΗΠΑ, στην χρησιμοποίηση προκαθορισμένων αποθεμάτων του Στρατού και στη διαλειτουργικότητα με Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους», δήλωσε η Σαμπρίνα Σινγκ, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου.

Η DEFENDER 23 διευθύνεται από τον αμερικανικό στρατό Ευρώπης και Αφρικής και έχει σχεδιαστεί από το 2021. Η USAFE-AFAFRICA είναι η υποστηρικτική διοίκηση και περιλαμβάνει πολυεθνικά στρατεύματα περισσότερα από 20 Συμμαχικά συνεργαζόμενα έθνη.

Το A-10 είναι το κύριο αεροσκάφος εγγύς εναέριας υποστήριξης χαμηλού ύψους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και είναι το πρώτο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που σχεδιάστηκε ειδικά για στενή αεροπορική υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *