Ν. Δένδιας : Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ

 Ν. Δένδιας : Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, κατά την προσέλευσή του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία και τη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας:

«Σήμερα για την Ελλάδα είναι μία σημαντική μέρα. Σε λίγη ώρα θα υπογράψω, μαζί με τους ομολόγους μου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, την Επιστολή Πρόθεσης για την επέκταση του αγωγού εφοδιασμού καυσίμων των Κρατών – Μελών της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη, από το Χαλκερό στην Αλεξανδρούπολη και βόρεια.

Επιβεβαιώνεται η ελληνική επιλογή, η Ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη να γίνουν κόμβος εφοδιασμού των Χωρών – Μελών της Συμμαχίας.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση για την Ουκρανία γίνεται τη στιγμή που υπάρχει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και του ιδίως του αμάχου πληθυσμού.

Θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τις θεμιτές προσδοκίες των Παλαιστινίων μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όμως, οι βάρβαρες επιθέσεις, όπως αυτή της Χαμάς, εν υποθηκεύουν ακριβώς αυτές τις προσδοκίες.

Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση. Αλλά θέλω να πω ότι αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία και η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες που το ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίζει: Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, την ασφάλεια, τη ζωή.

Πρέπει, λοιπόν, όλες οι χώρες, επαναλαμβάνω, όλες οι χώρες της Συμμαχίας, να έχουν μία σαφή, καθαρή θέση στο θέμα αυτό».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *