Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Ρω, Στρογγύλη, και Καστελλόριζο

 Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Ρω, Στρογγύλη, και Καστελλόριζο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του, επισκέφτηκε χτες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 Μονάδες και φυλάκια στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλoρίζου συνοδευόμενος από τον Διοικητή 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά και τους κ.κ. βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα και Βασίλειο – Νικόλαο Υψηλάντη.

Ο Υφυπουργός, μετέβη στις μικρό νησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Ηλία Τσιρογιάννη για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες.

Ακολούθως, επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης όπου συνεχάρη τον μοναδικό ιατρό, οπλίτη θητείας, που έχει τοποθετηθεί εκεί καθώς και το πολυμελές διακλαδικό κινητό υγειονομικό κλιμάκιο που μεταφέρεται στα νησιά και παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους.

Τέλος, μετέβη στην ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση της Τορπιλακάτου από τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Ιωάννη Καρσανίδη ΠΝ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *