Διεξαγωγή Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Network of Logistics Hubs in Europe and Support to Operations»

 Διεξαγωγή Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Network of Logistics Hubs in Europe and Support to Operations»

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «NETWORK OF LOGISTICS HUBS IN EUROPE AND SUPPORT TO OPERATIONS»

Από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/Γ1) διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), το τρίτο Συνέδριο εμπειρογνωμόνων του προγράμματος της Permanent Structured Cooperation (PESCO) με θέμα «Network of Logistics Hubs in Europe and Support to Operations».

Το Συνέδριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύοντας τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της στον εθνικό και συμμαχικό επιχειρησιακό σχεδιασμό υποστήριξης δυνάμεων. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα PESCO, στην παροχή στρατιωτικών εγκαταστάσεων, υποδομών και δικτύων Διοικητικής Μέριμνας σε περιοχές αυξημένης στρατηγικής σημασίας, καθώς και στην προσπάθεια ανάπτυξης και αμοιβαίας χρήσης των κόμβων διαμετακόμισης της ΕΕ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 27 σύνεδροι εκπρόσωποι των κρατών – μελών του προγράμματος, μεταξύ των οποίων εξειδικευμένοι εκπρόσωποι του Κλάδου Υποστήριξης του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ειδική ομάδα εργασίας από το Joint Coordination Centre (JCC) της ΕΕ.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφόρησης, καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχουσών κρατών – μελών σε θέματα διάθεσης και αμοιβαίας χρήσης υλικοτεχνικών κόμβων της ΕΕ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συναντίληψης, καθώς και της διαλειτουργικότητας αυτών με το πρόγραμμα της Στρατιωτικής Κινητικότητας (Military Mobility) που διέπει ζητήματα στρατιωτικών κινήσεων και μεταφορών εντός της ΕΕ.

Κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και διαλέξεις από διακεκριμένους και έγκριτους ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αντικειμένων σχετιζόμενο με την θεματολογία του Συνεδρίου.

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *