Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023.

 Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023.

Παρουσία 32 επισήμων αντιπροσωπειών -οι δέκα από τις οποίες είχαν επικεφαλής τους υπουργούς ή υφυπουργούς άμυνας των χωρών τους- εγκαινιάστηκε σήμερα η διεθνής έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023. Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός εθνικής άμυνας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του που ήταν παρόντες στην έκθεση. Στη συνέχεια, ο κος. Νίκος Παναγιωτόπουλος παρακάθισε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ΕΛΛΑΣ στο κέντρο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων» που εστιάστηκε στην ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Από νωρίς το πρωί, εξάλλου, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με το επιτελείο του βρισκόταν στην έκθεση και επισκέφτηκε το περίπτερο του ΓΕΕΘΑ πριν περιδιαβάσει όλα τα περίπτερα των εκθετών.

Η έκθεση θα συνεχιστεί αύριο με νέες υψηλού επιπέδου διακρατικές επαφές που αποσκοπούν στην αλληλοενημέρωση και την ανάπτυξη συνεργασιών. Μάλιστα, στις 11 το πρωί ο σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού θα οργανώσει στρογγυλή τράπεζα με αντικείμενο την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και κύριους ομιλητές τον υπουργό ανάπτυξης κύριο Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ κύριο Αναστάσιο Ροζολή. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις που οργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας με θέμα Αμυντική Βιομηχανία και Διάστημα και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων με θέμα Πρωτοβουλίες Καινοτομίας στην Άμυνα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *