Εισαγγελική παρέμβαση για το ιστορικό Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”

 Εισαγγελική παρέμβαση για το ιστορικό Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”

Α/Τ ΒΕΛΟΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για το ιστορικό Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”

Μετά την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ,Νίκου Δένδια ο οποίος ζήτησε να γίνει έρευνα για το «Βέλος» έρχονται οι εισαγγελικές Αρχές για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος».

Το «τσουνάμι» της αναζήτησης ευθυνών προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ζούγκλας» η οποία έφερε στο φως την αδιαφορία για το πλοίο – μνημείο της αντίστασης κατά της Χούντας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής ζήτησε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: πλημμελής διατήρηση μνημείου, φθορά μνημείου, φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (τα πρώτα δύο εμπίπτουν στο Νόμο Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Εισαγγελική παρέμβαση για το ιστορικό Α/Τ “ΒΕΛΟΣ”

Επίσης, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθούν και όσα είχαν γίνει και πριν λίγους μήνες όταν και πάλι είχε προκληθεί ένα μικρότερο ρήγμα στο «Βέλος» στο σημείο όπου βρισκόταν, κάτι το οποίο αποκάλυψε η «Ζούγκλα» με το δημοσίευμα για το «Βέλος».

Ο δικαστικός λειτουργός ζητεί να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στη συντήρηση και τον ελλιμενισμό του ιστορικού πλοίου, όπως επίσης η πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη. Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών, αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ, το ιστορικό πλοίο, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε ασφαλές σημείο στην προβλήτα 2 του λιμένα Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή : zougla.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *